Stiri Gripa Porcina

Actualitati despre gripa AH1N1

Companiile producatoare de vaccinuri au dus gripa in stadiul de pandemie ca sa recupereze banii investiti in cercetare

leave a comment »

Firmele producatoare de vaccinuri au manipulat OMS-ul in directia reducerii nivelului necesar declararii unei pandemii ca sa poata profita pe seama raspandirii gripei porcine.

In cadrul audierilor facute de Comisia Europeana au aparut indicii ca firmele au dorit astfel sa recupereze banii investiti in producerea vaccinului antigripal in anii 2006 si 2007.

In urma declararii pandemiei, numai  Departamentul Sanatatii din Marea Britanie se astepta ca gripa sa faca peste 65.000 de victime. In schimb au avut loc doar 250 de morti in Marea Britanie  si 14.000 in intreaga lume, desi sunt suspiciuni ca multe cazuri de decese raportate ca fiind consecinta gripei porcine sa tina de alte cauze (vezi declaratia microbiologului Vania Atudorei)

Dailymail mentioneaza ca producatorii de vaccinuri semnasera contractele deja din anul 2007 cand exista temerea ca gripa aviara va evolua in forma umana. Astfel, dupa ce au investit 2.5£ miliarde in dezvoltarea vaccinului, firmele au facut lobby  in cadrul OMS ca sa schimbe definitia unei pandemi pentru a obliga astfel statele sa cumpere si sa distribuie vaccinul.

Sursa: dailymail.com

Written by auranico

ianuarie 29, 2010 la 11:54 pm

Publicat în Marea Britanie

Tagged with ,

Lasă un comentariu